Facebook

Twitter

YouTube

LinkedId

Βιογραφικό

Ghosthouse 22

Η Αντιγόνη Κατσούρη, Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στην Ελλάδα (Ιωάννινα) και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).

Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «παιδί θαύμα» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο τραγούδι, από μικρή έδειξε την μεγάλη κλίση και αγάπη της για το πιάνο και απέκτησε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί με Διάκριση, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M., ενώ παίζει επίσης ακορντεόν και μπουζούκι. Ταυτόχρονα παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα μουσικής τεχνολογίας και μουσικής ψυχοθεραπείας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα εργάζεται παράλληλα ως Συμβολαιογράφος, ενώ αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες και επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα (ενδεικτικά, αναφορικά με την Αθήνα : Half Note, Ρυθμός stage, Σταυρός του Νότου, Ιανός, Αυλαία, Γραμμές, Χυτήριο, Ghosthouse, Stage25, Art Gallery, Οξυγόνο, Small café, Chevalier, Carouzo, Vitamina, Μαγεμένος Αυλός κλπ.) και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό και διεθνές.

Εμφανίζεται παράλληλα σε αξιόλογους συναυλιακούς χώρους, όπως στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, όπου παρουσίασε συναυλία «για τον Ελληνισμό» ενώπιον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου της Μ.Κ.Ο «Ρωμηοσύνη», καθώς επίσης συναυλία για τα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας», με την συνοδεία ορχήστρας, όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων σπάνια παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα στο στέκι του μεγάλου συνθέτη στην Αθήνα καθώς και σε πνευματικά κέντρα της χώρας, συναυλία – αφιέρωμα με μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Δροσίνη, συναυλία με θέμα τα «101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», στην οποία με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας «Αρμονία» παρουσίασε σπάνιες εκτελέσεις από τραγούδια της Ηπείρου και της Ελλάδας και πολλές άλλες.
Το καλοκαίρι του 2015 άνοιξε το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης με μια μοναδική συναυλία - αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Μουσική, σε συνεργασία με το φημισμένο μουσικό συγκρότημα "Λύραυλος".

συνεργασίες της, επί σκηνής και δισκογραφικά, περιλαμβάνουν αξιόλογους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καζούλης κλπ.

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), που απέσπασε άριστες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε. Ακολούθησε το 2011 η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “O ράπερ της χρονιάς” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα”, από την Legend, μαζί με το σχετικό videoclip (Ιούνιος 2011). 

Στην συνέχεια κυκλοφόρησε η επόμενη δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο “Ένα Χαμόγελο για το Αύριο”, ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό. (Ιούνιος 2012).

Τα Χριστούγεννα του 2014 κυκλοφόρησε από την Final Touch & Cobalt (πρώην Universal) η επόμενη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Rendez-vous", που αποτελεί συμπαραγωγή με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ») με τον οποίο ερμηνεύουν αγαπημένα γαλλικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως είναι ο Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Gilbert Becaud, Christophe, Burt Bacharach, Francoise Hardy κλπ., αλλά και ο Μάνος Χατζιδάκις, με τους γαλλικούς στίχους του Marcel Eugene Ageron.

Τον Απρίλιο 2015 κυκλοφόρησε το νέο digital single της, με τίτλο «Αθόρυβες Αναπνοές», από την Final Τouch, που διανέμεται από την Cobalt (πρώην Universal), ως προάγγελος της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς της, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016.
Σύντομα θα επανακυκλοφορήσει επίσης και το cd «Ένα Χαμόγελο για το Αύριο» από την Final Touch το οποίο διανέμεται μέσω της Cobalt σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας.

 

Share

создать сайт